Modernisering av digitale læremidler med bedre innsikt

Modernisering av digitale læremidler med bedre innsikt

NDLA hadde behov for å modernisere og forbedre brukeropplevelsene i sine åpne digitale læremidler. Keyteq fikk tildelt en stor rolle i dette arbeidet.

Utfordring

Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA) er et samarbeid på tvers av fylkeskommunene for å tilby elever ved den videregående skolen digitale læringsmidler fritt tilgjengelig for alle.

Den daværende plattformen deres hadde behov for modernisering, både teknisk, men også for å gi bedre brukeropplevelser som stod til dagens forventninger hos målgruppen.

Strategi / Løsning

Utfordringene var mange. En kompleks innnholdsstruktur måtte løses med gode brukeropplevelser i fokus. Den tekniske plattformen måtte være fleksibel nok til å kunne møte endrede krav til informasjonsdeling. Overgangen til ny plattform så smidig som mulig for brukere og søkemotorer. Og hvordan man fikk innsikt i atferdsmønstrene i den nye plattformen.

Keyteq ble vist stor tillit når det ble levert arbeid og kompetanse innen brukeropplevelse/design, innsikt og analyse og søkemotoroptimalisering.

Resultat

I samarbeid med andre dyktige byråer innen andre leveranseområder i prosjektet, har elever og lærere i den videregående skolen fått et enda bedre arbeidsredskap i skolehverdagen. Den er universelt utformet og er tilpasset flere flere brukerflater enn tidligere.

Guttorm Hveem hos NDLA er blant annet ansvarlig for brukerinnsikt og måling i deres plattform, og har følgende å si om Keyteqs arbeid med sporingsstrategier og implementering:

Både vi og fremtidige forskere har et tydeligere og bedre overblikk over hvem som besøker oss og hvordan de interagerer med innholdet vårt. Historiske data er viktig for forskning innen EdTech (Digitale Læringsmidler), eiere, innholdsprodusenter og konkurrenter. Vi er bedre rustet til å prioritere arbeidet vårt, og gjøre veloverveide endringer basert på fakta og innsikt. Det gjør oss også i stand til å utnytte våre interne ressurser bedre.


Tjenester

  • Brukeropplevelse og tjenestedesign
  • Teknologi og utvikling
  • Google Marketing Platform
  • Forsiden
  • Om oss
  • Bli en av oss
Kontakt
Besøksadresse Bergen
Kong Christian Frederiks plass 3 , 5006 Bergen
Postadresse
Kong Christian Frederiks plass 3, 5006 Bergen
Organisasjonsnummer
NO 985 527 164 MVA
Support (Hverdager 8-16)
support@keyteq.no
Generelle henvendelser
Faktura
Lukk