Om oss

  1. Forsiden
  2. Om oss
Vi elsker alt digitalt. Faget gir oss energi, glede og motivasjon til stadig å bli dyktigere. Vi er nytenkende rådgivere innen digital forretningsutvikling og leverer ledende løsninger og produkter innen salg og markedsføring på nett. Noen prosjekter leverer vi sammen med partnere som Google, Facebook og eZ Publish, andre leverer vi helt alene.

Uansett jobber vi svært tett med kunden og sørger for at mål nås og rekorder slås. Vi er nøyaktige, men ikke feilfrie. Ydmykhet og erfaring er svært viktig for vår suksess. Keyteq har hovedkontor på Marineholmen i Bergen og er i dag 30 rådgivere og teknologer som jobber med kunder som Chess, Friele, haugenbok.no, Melk.no, TV2, Kavli, Skyss, Q-Meieriene, Norsk Tipping, Bergen Live og Alutec. Keyteq er en del av MediaBergen konsernet og har kontorer i Oslo, Stavanger, Hamar, Stockholm og København.


Våre verdier

Keyteq lykkes fordi vi trives på jobb. Vi er ærlige mot hverandre, våre samarbeidspartnere og våre kunder. Vi er pålitelige og evner å se løsninger og utfordringer der andre ser problemer.

Våre verdier er:

  • Nyskapende
  • Dyktige
  • Lidenskapelige

Vi er nøyaktige, men ikke feilfrie. Ydmykhet og erfaring hjelper oss til å se dette.


13 år med historie

Keyteq ble grunnlagt av fire gründere i 2002. Dette var Åge Bårdsen, Marcus B. Akre, Andreas Nygaard og Alexander Sundli-Härdig. På denne tiden startet vi som et rent IT konsulentselskap for Chess Communication. Jon Helge Stensrud ble med bare noen måneder etter oppstart.

I 2004, etter å ha arbeidet som konsulenter i 2 år, ønsket vi å etablere en alternativ inntektsstrøm som kunne frigjøre oss fra det å løpe etter timer. Vi etablerte derfor kProjector, som var basert på en bok av Erling S. Andersen, Kristoffer V. Grude og Tor Haug ved navn ”Målrettet prosjektstyring”. Dette produktet var så akademisk korrekt at det var fullstendig ubrukelig.

Dette feilskjæret dannet allikevel grunnlaget for kPublisher, senere KeyPublisher som har vært mye av grunnlaget for Keyteq sin suksess i årene fra 2007 og frem til i dag.

På grunn brennende interesse for SMS, etablerte vi også på denne tiden kSMS, senere KeySMS som nå er et ikke ubetydelig hobbyprosjekt vi koser oss med på siden, og hvor vi kan forske og teste på nye interaksjonsmodeller for våre kunder.

I årene mellom 2004 og 2005, solgte vi komplette webprosjekter til mellom 5000-15000 kr. Dette ble drevet i stor grad av Alexander, mens resten av gjengen jobbet som konsulenter. Kompetanse rundt drift, førte til at vi kunne bli totalleverandør. I årene 2005-2007 la vi grunnlaget for det som skulle bli nye Keyteq med KeyPublisher som plattform.

I 2007 leverte vi ekornes.com som vi vant gulltagg for. Dette markerte starten på en eventyrlig reise der vi vokste fra 11 til 30 ansatte på under to år.

I 2009 gikk Media Bergen inn som hovedeier i Keyteq.