Instagram tar opp kampen med Snapchat

Ønsk Instagram Historier (Stories) velkommen!

I dag lanserte Instagram sin hittil siste nyhet, nemlig Instagram Historier – eller Stories på godt engelsk. Og brukerne har allerede publisert en rekke bilder og filmer.

Snapchat gjorde vel dette i 2013?

De aller fleste vil kjenne igjen denne nye funksjonen fra Snapchat My Story. Instagram tar altså opp kampen mot Snapchat om å la brukere og merkevarer lage historier som kun er tilgjengelig i 24 timer.

Instagram har en fordel

Noe av det som er spennende, er at mange merkevarer har bygget opp en hel del følgere på Instagram. Det har ikke Snapchat på samme måte til nå. Så når merkevaren begynner å fortelle gode historier til sine følgere via Instagram Stories, kan de faktisk nå igjennom vesentlig bedre enn tilsvarende på Snapchat.

Instagram Stories er for noen også mer enkel og intuitiv uten skjulte funksjoner bak et sveip opp, ned frem eller tilbake.

Så gjenstår det å se om Instagram, som foreløpig har bedre annonseringsmuligheter enn Snapchat her til lands, kommer til å gi muligheter for merkevarer å gjøre betalt, målgrupperettet spredning av en historie til andre målgrupper enn de som faktisk følger merkevaren.

Men er Instagram et par år for sent ute? Eller kommer de sent men godt?

Slik introduseres Historier på Instagram:

Slik fungerer det

Bruken er ganske enkel, og ligner en del på Snapchat. Du tar et bilde eller en film på 15 sekunder. Dette kan du så legge tekst og emojis, samt skrible litt på frihånd på, før du publiserer. Det er kun dine følgere som vil se dine historier med mindre de velger å skjule den. Og du kan i utgangspunktet pepre Historier med så mange bilder og videoer du vil uten å tenke på hvor mange som liker det eller ei. Akkurat som på Snapchat.

Du skjuler historier fra følgere i innstillingene, eller via profilsiden til en du følger. Du som publiserer innhold i Historier kan selv velge hvem som kan sende deg en direktemelding via dem, enten alle følgerne dine, følgere som du følger, eller ingen.

På lik linje med Snapchat kan du se hvem som har sett dine Historier. Kjekt å vite, om ikke annet for å følge dem tilbake om du ikke gjorde det i forveien.


Følg Keyteq på Instagram